Menu Melayang

QUANTUM METAL BISNIS RAKSASA

RUMAH EMAS BULLION QUANTUM METALPerth Mint merupakan perusahaan logam berharga terbesar yang berintegrasi sepenuhnya di Australia. Ia telah menawarkan produk dan perkhidmatan emas, perak dan platinum yang berkualiti ke pasaran di seluruh dunia. Perth Mint telah melabur dalam perkhidmatan dan promosi industri emas selama lebih daripada seratus tahun dengan membangun dan membentuk pasaran global untuk produk logam berharga: khususnya, emas dan perak dan koleksi syiling yang terhad. Sebagai salah satu pengeksport terbesar di Australia Barat, mereka mengedarkan bar emas, perak dan platinum yang bernilai $18 bilion kepada pelabur di lebih daripada 100 negara setiap tahun

Kopi Hijau

Kopi Hijau

SURAT PENGESAHAN PENGEDARAN PERTH MINT Quantum Metal Sdn. Bhd. (Malaysia) ialah salah satu pengedar terkemuka Perth Mint di Malaysia yang menyediakan Bullion, syiling & bar ke banyak bank dan institusi tempatan. Perth Mint Kangaroo Minted Gold Bar sentiasa dilengkapi dengan Perth Mint Tamper-Evident Case. Quantum Metal mengedarkan bar emas dalam lapan saiz, tanda dagangan berdaftar dengan LBMA Perth Mint dicetak di bahagian depan bar emas dan motif berbentuk kanggaru di bahagian belakang bar emas. Setiap bar dihasilkan dalam pembungkusan tahan-bukti yang akan menunjukkan perkataan VOID di sekeliling tepi permukaan jika kad emas telah dibuka. Kad ini berwarna arang dan mempunyai satu imej logo angsa Mint bergaya yang gelap.

Kopi Hijau

Di Quantum Metal Sdn. Bhd, kami hanya menawarkan syiling emas, bullion dan bar yang mempunyai kualiti terbaik dan diiktiraf oleh LBMA kepada pelanggan kami. LBMA ialah persatuan perdagangan antarabangsa yang mewakili logam emas dan perak yang mempunyai pangkalan pelanggan global di pasaran London. Ini termasuk kebanyakkan bank pusat pemegangan emas, pelabur sektor swasta, syarikat perlombongan, pengeluar, penapis dan pengilang. Kerja berterusan Persatuan ini meliputi beberapa bidang, antaranya termasuk pembangunan piawai penapisan, dokumentasi perdagangan dan pembangunan amalan perdagangan yang baik. Pengekalan ‘Good Delivery Lists’, termasuk pengesahan kilang penapisan baru dan pengujian semula kilang yang disenaraikan secara teratur merupakan aktiviti utama yang paling penting di LBMA.

Perth Mint merupakan perusahaan logam berharga terbesar yang berintegrasi sepenuhnya di Australia.


GABUNG SEKARANG

RAKAN KONGSI QUANTUM METAL -BRINKS

Brink's Global Services: Delivering commitment through innovation, quality and investment in people. See how Brink's global solutions provide end-to-end security around the world. http://www.brinksglobal.com/

Kopi Hijau

Brinks ialah syarikat bursa saham New York dengan sejarah 150 tahun yang merupakan penyedia utama penyelesaian logistik dan keselamatan yang selamat termasuk tunai dalam transit, pengisian dan penyelenggaraan ATM, pengangkutan antarabangsa barang berharga, pengurusan tunai dan perkhidmatan pembayaran. Pelanggan Brinks termasuk institusi kewangan, peruncit, agensi kerajaan (termasuk bank pusat), mints, tukang emas dan operasi komersial lain di seluruh dunia. Rangkaian global Brinks memberi perkhidmatan kepada pelanggan di lebih 100 negara. Brinks mempunyai kepentingan pemilikan dalam syarikat di 41 negara dan hubungan agensi dengan syarikat di negara tambahan. Brinks menggaji kira-kira 59,900 orang dan operasi kami termasuk kira-kira 1,100 kemudahan dan 12,000 kenderaan. Quantum Metal Sdn. Bhd. telah bekerjasama rapat dengan BRINKS sebagai simpanan bilik kebal jongkong rasmi untuk Sistem Penyimpanan Emas di BRINKS SINGAPURA. Brinks bertindak sebagai peti besi pihak ketiga untuk melindungi pemilikan emas yang disimpan di bawah sistem Akaun Penyimpanan Emas dan ia 100% diinsuranskan oleh Lloyd’s of London!


GABUNG SEKARANG

MITRA BISNIS QUANTUM METAL

Masih ragu bergabung dengan Quantum Metal.

Kopi Hijau

Kopi Hijau

Kopi Hijau

Kopi Hijau

Kopi Hijau

Kopi Hijau

Kopi Hijau

Rekening Penyimpanan Emas Quantum Metal adalah era baru sistem penyimpanan emas, kami percaya kami telah memecahkan sebagian besar masalah yang dihadapi orang dalam menyimpan emas


GABUNG SEKARANG

Lembaga Pengawas Syariah untuk QMEI

Lembaga Pengawas Syariah untuk QMEI adalah untuk memastikan kepatuhan undang-undang dan prinsip Syariah Islam, yang diwakili oleh: (For more information, visit: https://www.qmexchange.world.

keyword

Sheikh Nizam Yaquby, Ph.D Pengerusi SSB

Sheikh Nizam memiliki Ph.D dalam bidang Undang-undang Islam dari University of Whales dan BA dalam bidang Ekonomi dan Agama Perbandingan dari Universiti McGill di Kanada. Sheikh Nizam Yaqubi bertugas sebagai Anggota Lembaga Pengawas Shamil Bank of Bahrain B.s.c. dan lebih daripada 40 Papan Syariah termasuk Abu Dhabi Islamic Bank, Barclays, BNP Paribas, Credit Agricole CIB, Dow Jones Islamic Index, HSBC Amanah, Lloyds TSB, dan Citi Islamic. Dia adalah ahli banyak Lembaga Syariah termasuk Abu Dhabi Islamic Bank, Barclays, BNP Paribas, Credit Agricole CIB, Dow Jones Islamic Index, HSBC Amanah, Lloyds TSB, dan Citi Islamic. Sheikh Nizam sering dipanggil untuk berunding dengan pihak berkuasa pemerintah dan peraturan mengenai masalah yang berkaitan dengan kewangan Islam, dan dia adalah pembicara tetap di seminar dan persidangan di seluruh dunia. Sheikh Nizam terus menyumbangkan penyelidikan asli yang penting mengenai banyak aspek kewangan Islam moden dan merupakan pengarang beberapa artikel dan penerbitan.

keyword

AbdulbariMashal, Ph.D. Ahli Eksekutif SSB

Dr. Mashal mempunyai pengalaman lebih dari 25 tahun dalam Audit Syariah dan Penasihat Kewangan Islam. Dia memegang Ph.D. dalam Ekonomi Islam dari Kolej Syariah di Universiti Islam Al-Imam, Riyadh, KSA. Beliau adalah Ahli Majlis Fiqh Amerika Utara (FCNA), Amerika Syarikat. Dia telah berkhidmat sebagai ahli lembaga AAOIFI Governance and Ethics Board (AGEB) sejak 2015. Juga, dia pernah berkhidmat di Jawatankuasa Shariah AAOIFI dalam tempoh 2007-2010. Dr Mashal adalah pengerusi & amp; anggota antarabangsa dari banyak Lembaga Pengawas Syariah untuk Bank Islam & amp; Institusi Kewangan dan pakar di Akademi Fiqh Islam Antarabangsa, Jeddah, KSA. Dia juga merupakan rakan kehormat di Pusat Islam Antarabangsa untuk Rekonsiliasi & amp; Arbitrase (IICRA), UAE, dan pakar tadbir urus korporat di Pusat Perusahaan Swasta Antarabangsa (CIPE), Dewan Perniagaan A.S., AS. Dr. Mashal telah mengarang 14 buku teks dan lebih daripada 60 makalah penyelidikan dan 200 artikel mengenai kewangan Islam dan audit Syariah.

keyword

Mr. Sheikh Mohamad Beyanouni Ahli SSB

Sheikh Mohamad Beyanouni ialah seorang sarjana Syariah global dan pakar terkemuka dalam Derivatif, produk berstruktur Perbendaharaan, Sukuk, Blockchain dan mata wang kripto patuh Syariah. Beliau memiliki Ijazah Sarjana Muda dan Sarjana dalam bidang perundangan Islam (Fiqh dan Usul Al Fiqh). Sheikh Beyanouni mempunyai lebih daripada 15 tahun pengalaman dalam perundingan Syariah, pembangunan produk dan kewangan Islam, dan lebih 10 tahun gabungan daya tarikan dalam Perbendaharaan, rantaian blok dan produk terdesentralisasi. Beliau kini merupakan ahli lembaga Syariah untuk beberapa institusi kewangan dan syarikat FinTech.

keyword

BENEFIT PRODUK ANDA

Deskripsi singkat saja tidak usah terlalu panjang Deskripsi singkat saja tidak usah terlalu panjang

Sehingga November, 2021, Lembaga Penyeliaan Syariah QMEI telah mengeluarkan Sijil Akreditasi Syariah kepada semua produk QM:L

Untuk pertanyaan lanjut tentang perkara berkaitan Syariah produk QM, sila e-mel : shariah@qmexchange.world.

Kopi Hijau

Kopi Hijau

Kopi Hijau

Blog Post

Related Post

Mohon maaf, belum ada postingan.

Back to Top

Cari Artikel

Popular Post