Menu Melayang

Profil Perusahaan


PT QUANTUM METAL INDONESIA dikelola dan dimiliki oleh Quantum Metal Capital, anak perusahaan Quantum Metal Exchange Inc. (QMEI), sebuah perusahaan terdaftar OTC AS (OTC:QMEI) yang berbasis di New York.   

Kopi Hijau

PT QUANTUM METAL INDONESIA menyediakan pengembangan dan layanan Fintech, solusi sistem Perbankan, dan perdagangan Logam Mulia kepada mitra lokal kami seperti bank, lembaga keuangan, koperasi, dan pasar ritel di Indonesia.!

Visi dan Misi kami selaras dengan perusahaan induk kami – Quantum Metal Exchange Inc. (QMEI)

Blogspot Landing Page Builder
  • Untuk menciptakan Pertukaran Logam Mulia global yang sah secara unik - ekosistem perdagangan yang menciptakan zaman yang memanfaatkan teknologi berdasarkan nilai sebenarnya dari logam mulia

  • Untuk beroperasi sebagai salah satu pasar logam mulia yang paling hemat biaya, aman dan dapat diakses di dunia

  • Untuk memfasilitasi pemerataan kekayaan melalui teknologi mutakhir.

  • Untuk menjangkau orang-orang dan membuat kebebasan finansial mudah diakses oleh massa.

  • Untuk mempromosikan logam mulia sebagai alat untuk mengeluarkan potensi penuh kekayaan.

PROFIL PERUSAHAAN

SELAMAT DATANG KE QUANTUM METAL SDN BHD

Quantum Metal Sdn. Bhd. (1011907U) didaftarkan pada 30 Julai 2012 dengan modal berbayar RM10,000,000.00. Ia adalah salah satu pengedar jongkong emas terbesar di Malaysia. Perniagaan teras Quantum Metal ialah menyediakan 99.99% produk emas premium kepada pasaran Malaysia termasuk, badan kerajaan, bank, institusi kewangan, peniaga dan peniaga individu. Quantum Metal memulakan hubungan antara bank tempatan dan Pembekal Bullion Antarabangsa, termasuk, PERTH MINT. Model perniagaan Quantum Metal mengurangkan risiko bank tempatan dengan bank tempatan mempunyai transaksi langsung dan transaksi sah melalui Quantum Metal. Sebagai pelanggan Quantum Metal, bank tempatan bebas daripada perbelanjaan modal untuk projek tersebut kerana 100% sistem dan infrastruktur akan dilaburkan oleh Quantum Metal Sdn. Bhd. Pulangan pelaburan kami adalah melalui model perkongsian hasil dengan bank tempatan. Pasukan Quantum Metal terus melabur dalam menyediakan model SOP terbaik dan menjamin integrasi dalam talian masa nyata antara bank tempatan dan Quantum Metal..

DATO’ LIM KHONG SOON Pendiri & Ketua Eksekutif

Kopi Hijau

Memiliki lebih dari 20 tahun pengalaman terlibat dalam cetakan presisi, komponen elektronik, emas kalium sianida untuk industri pelapisan emas dan pengembangan bersama pemulihan emas dari limbah elektronik dengan Inochem Afrika Selatan sejak tahun 2000, terlibat dalam pemulihan logam mulia dari limbah elektronik, pemurnian emas najis dari skrap/perhiasan bekas. Memasok emas ke perakit perhiasan dan berurusan dengan bankir emas batangan Australia. Pengembangan sistem terintegrasi bagi Perth Mint untuk bertransaksi bisnis perdagangan emas dengan bank."Sebagian besar orang salah paham, MEMBELI EMAS BUKAN MENGHABISKAN, ITU ADALAH PERTUKARAN MATA UANG".

Blogspot Landing Page Builder

YBhg. Tan Sri Datuk Seri (Dr) Mazlan Bin Lazim Pengerusi Bukan Eksekutif Untuk Quantum Metal Sdn Bhd Ahli Suruhanjaya Untuk Suruhanjaya Komunikasi Dan Multimedia Malaysia (SKMM) Pengerusi Untuk PBLT Sdn Bhd (Syarikat Kementerian Kewangan).YBhg. Tan Sri Datuk Seri (Dr) Mazlan bin Lazim telah dilantik sebagai Pengerusi Bukan Eksekutif untuk Quantum Metal Sdn Bhd bermula 16 Mei 2023. Beliau merupakan seorang profesional penguatkuasa undang-undang dan pemimpin yang amat dihormati dengan pengalaman yang meluas dalam bidang kepolisan negara Malaysia. Beliau telah berkhidmat dan berbakti dalam pasukan Polis DiRaja Malaysia (PDRM) selama 35 tahun. YBhg. Tan Sri Datuk Seri (Dr) memulakan program latihan asas kepolisanya sebagai Kadet Asistan Superintenden Polis di Pusat Latihan Polis (PULAPOL) Kuala Lumpur pada tahun 1986. Sepanjang perkhidmatan beliau dengan PDRM, YBhg. Tan Sri Datuk Seri (Dr) telah memegang pelbagai jawatan kepimpinan di pelbagai negeri seluruh Malaysia, termasuk Pengarah Jabatan Logistik dan Teknologi Bukit Aman (Sept 2020-Jun 2021), Ketua Polis Kuala Lumpur (Okt 2017- September 2020), Ketua Polis Kelantan (Julai 2016 – Jan 2017) dan sebagainya. Beliau telah dilantik untuk memegang amanah sebagai Timbalan Ketua Polis Negara pada Jun 2021 sehigga Disember 2021 sebelum bersara wajib. Selain itu, beliau juga bertanggungjawab atas keselamatan pelbagai acara mustahak peringkat nasianal dan antarabangsa. Sebagai pengiktirafan atas usaha dan sumbangan bakti yang tidak putus demi masyarakat dan negara, beliau telah dianugerahkan dengan pelbagai pingat dan anugerah, termasuk: • Ahli Mahkota Kedah (AMK) 2004 • Bintang Cemerlang Negeri (BCN) 2005 • Paduka Setia Mahkota Kelantan (PSK) 2007 • Setia Mahkota Pahang (SMP) 2009 • Darjah Dato’ Paduka Setia Mahkota Kelantan (DPSK) 2011 • Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) 2011 • Darjah Seri Paduka Setia Mahkota Kelantan (SPSK) 2015 • Darjah Mulia Seri Melaka (DMSM) 2016 • Seri Mahkota Wilayah (SMW) 2017 • Pingat Jasa Pahlawan Negara (PJPN) 2018 • Darjah Gemilang Pangkuan Negeri (DGPN) 2021 • Panglima Gagah Pasukan Polis (PGPP) 2021, dan • Panglima Setia Mahkota (PSM) 2022 .

Kekurangan Hormon Pertumbuhan

HAJI KAMARI ZAMAN BIN JUHARI AHLI LEMBAGA PENGARAH QUANTUM METAL SDN BHD.Haji Kamari Zaman bin Juhari merupakan Pengarah Bebas dan Bukan Eksekutif Permodalan BSN Berhad (“PBSNB”). Beliau juga merupakan Ahli Jawatankuasa Pelaburan PBSNB. Sebelum ini, beliau memegang jawatan sebagai Pengerusi di Bank Persatuan dan berkhidmat sebagai Pengarah Jabatan Kewangan Pembangunan dan Usahawan di Bank Negara Malaysia (“BNM”). Jabatan Pembangunan Kewangan dan Perusahaan, BNM bertanggungjawab untuk memajukan pembangunan Institusi Kewangan Pembangunan yang mantap, progresif, dan mengembangkan PKS yang kompetitif dalam mencapai objektif sosio-ekonomi negara. Beliau mula berkhidmat dengan Bank Negara Malaysia pada tahun 1982 setelah memperoleh Ijazah Sarjana Muda Ekonomi Sumber dari Universiti Putra Malaysia (“UPM”). Beliau menerima Mason Fellowship selepas menamatkan pengajian beliau di peringkat Sarjana Pentadbiran Awam dari Harvard University pada tahun 1990. Sekitar tahun 1992, beliau dilantik sebagai Ketua Unit Offshore di Labuan dan seterusnya pada tahun yang sama telah menyambung jawatan sebagai Ketua Pedagang Forex sehingga tahun 1996. Pernah berkhidmat sebagai Timbalan Pengurus Besar di Lembaga Pembangunan Labuan sehingga tahun 1999 dan kemudian dilantik sebagai Pengarah Pembangunan, Jabatan Kewangan dan Perusahaan, Bank Negara Malaysia pada tahun 2008 sehingga bersara sebelum beliau menyertai Bank Simpanan Nasional.

Kurang Gerak / Olahraga

Haji Jamal Mohamed Bin SMA Mohamed Mydin Ahli Lembaga Pengarah Untuk Quantum Metal Sdn Bhd Penasihat Kanan Di WISE (World Integrated Supply Ecosystem Sdn Bhd). Haji Jamal Mohamed Bin SMA Mohamed Mydin sebagai Ahli Lembaga Pengarah untuk Quantum Metal Sdn Bhd pada 16 Mei 2023 Tuan Haji Jamal Mohamed Bin SMA Mohamed Mydin merupakan seorang ahli perniagaan yang berpengalaman dalam industri makanan dan teknologi, dengan pengalaman selama lebih daripada 25 tahun. Beliau adalah pemegang kelulusan Ijazah Am dalam Perniagaan universiti. Tuan Haji Jamal memegang beberapa jawatan di Pen Corp Berhad, termasuk Pengarah Tidak Eksekutif Bebas, Pengerusi Jawatankuasa Audit, dan ahli kedua-dua Jawatankuasa Nominasi dan Pampasan. Selain itu, beliau berkhidmat sebagai Timbalan Pengerusi dan Pengarah Tidak Eksekutif Bebas di Prime Utilities Bhd sejak Disember 2005..

Faktor Genetik

CHEAH KAH PENG Penasihat Korporat Dan Undang-Undang Antarabangsa Kelayakan : Barrister At Law, Advocate And Solicitor, British Government Oxford Chevening Scholar, Mst (Oxon) IHR Law, University Of Oxford, LLB (Hons) Law, QUT Australia, MIT Sloan Business School Executive Program. Cheah dilantik sebagai Penasihat Antarabangsa Korporat berkuatkuasa pada 1 Desember 2020. Beliau ialah seorang peguam senior dan mantan penggubal undang-undang dengan penglibatan profesional yang luas dalam perkongsian korporat global dan strategi eksekutif dengan pelbagai kerajaan pemerintah , syarikat penyenaraian awam, dan entiti sektor swasta. Beliau juga merupakan pengasas CKP&CO, sebuah firma guaman pada tahun 1999 dan AAA STRATEGIC pada tahun 2018, sebuah kumpulan konsultan global yang mmepunyai pengkhususan dalam pemerolehan, penggabungan, tenaga boleh diperbaharui, E-dagang, FinTech, dan Teknologi Buku Lejar Teragih. Senarai syarikat kerjasama beliau termasuk UnionPay International, China Consume Financial Holdings, China Peace Petroleum Pipeline Group, Enjoy TV Film Corp Malaysia, Jatayu Airlines Indonesia dan Unity Marketing Co Qatar. Beliau telah dianugerahkan Biasiswa Pascasiswazah Oxford Chevening yang berprestij oleh Kerajaan British dan juga mempunyai Ijazah Sarjana MSt (Oxon) di Universiti Oxford serta menghadiri Program Eksekutif Sekolah Perniagaan MIT Sloan yang mengkhusus dalam FinTech dan DLT

Peluang bisnis paling menguntungkan bersama Quantum Metal, yang didukung dengan Emas Fisik batangan produksi dari PT ANTAM Tbk & Perth Mint Australia..

---------------------------------------


PT QUANTUM METAL INDONESIA dikelola dan dimiliki oleh Quantum Metal Capital, anak perusahaan Quantum Metal Exchange Inc. (QMEI), sebuah perusahaan terdaftar OTC AS (OTC:QMEI) yang berbasis di New York.   

Kopi Hijau

PT QUANTUM METAL INDONESIA menyediakan pengembangan dan layanan Fintech, solusi sistem Perbankan, dan perdagangan Logam Mulia kepada mitra lokal kami seperti bank, lembaga keuangan, koperasi, dan pasar ritel di Indonesia.!

Blog Post

Related Post

Mohon maaf, belum ada postingan.

Back to Top

Cari Artikel

Popular Post